Aktivitetsuka 2016!


Programmet for aktivitetsuken 2016 begynner å falle på plass. 

I tillegg til det fantastiske programmet som du kan lese under blir det som i år også en del konkurranser. I år som i fjor blir det mulighet til å vinne et Gopro 4 kamera, for beste instagrambilde med #basecampos tag!

Mandag 25. juli: Tur til Sålekinna!

Aktivitetsuka sparkes i gang med topptur til Sålekinna, den høyeste toppen i Os kommune!

Fjordårets aktivitetsuke startet med fjelltur til Forollhogna

Fjordårets aktivitetsuke startet med fjelltur til Forollhogna

Oppmøte kl. 10:00 på Spar Os for samkjøring.
Går fra gården Øversjøen og opp til toppen, ca 1,5 times tur.
Tar en god pause på toppen og nyter utsikten over Femunden og store deler av fjellregionen.
Vi returnerer så vi er på Os igjen ca. kl 16:00
Husk gode sko, da det er noe steinur på vegen opp.
Alle tar meg mat og drikke etter eget behov.
Turen er egnet for alle aldersgrupper, og vi ønsker å få med en stor gjeng opp på Sålekinna denne dagen.
BCO stiller med treningskiter slik at man også kan få prøve dette.
Oppdatert info finner du HER

Det vil også bli holdt generalforsamling på mandag kveld. Info kommer.

 

Tirsdag 26. juli: Padling & Klatring

Denne dagen er todelt, først ut er padling:
Denne aktiviteten er myntet på de som var med på våttkortkurs i fjor eller har tatt våttkortkurs andre steder.
Blir en rolig padletur på elv med fokus på padleteknikk og sikkerhet etter en lang vinter.
BaseCamp Os vil ha et begrenset antall kajakker til utlån, men da må man melde ifra i god tid i forveien til osbasecamp@gmail.com
Oppdatert informasjon finner du HER

Klatring:
barneklatring fra 17.00 til 19.00, og åpent for alle fra 18.30 og utover. Klatreveggen i Verket på Røros har alt fra enkle til mer krevende ruter.
Seler og sko kan lånes, så her har du muligheten til å prøve klatring for første gang eller ha en god klatreøkt i trivelig selskap. Det vil være konkurranser med premier for store og små.
Oppdatert informasjon finner du HER

 

Onsdag 27. juli: Buldring/klatring og stisykling

Onsdag er som tirsdag, todelt.

Buldring/klatring:

Vi har pusset frem det vi mener kan være “grått-gull” ved Fossan og vil dele det med dere. Tre buldrestener er rensket for mose og lav, og flere av linjene venter på å bli gått for første gang. For å ivareta sikkerheten for barn (eventuelt voksne) har vi også boltet opp mulighet for toppanker på den høyeste av steinene.
Vi stiller med seler, tau, crashpads og et begrenset utvalg barnesko. Det er en fordel om dere stiller med egne klatresko, men ikke et must. Ekstra crashpads er også alltid velkommen. Området ligger rett ved Nøra så det vil være mulig å ta seg en dukkert for de som ønsker det.
Ta med en termos med kaffe, matpakke og liggeunderlag, så møtes vi på Volden gård for avmarsj klokka 11.
Oppdatert informasjon finner du HER

Stisykling i Høsenfjellet og Nørdalen:13502980_1629888847302396_7996757819458675065_o

Stisyklingen er myntet på de av dere som allerede liker å sykle artige stier eller har lyst til å prøve stisykling for første gang. Dere blir ledet av erfarne guider som viser frem noen av de flotteste stiene som området har å by på.
Disse stiene er resultatet av en hel del dugnadsinnsats. Vi har allerede gjort en del, men kommer til å gjøre en ytterligere innsats utover sommeren for at Høsenfjellet og Nørdalen skal bli et stieldorado!
Oppdatert informasjon finner du HER

 

 

 

Torsdag 28. juli: Aktivitetsdag ved/på/i Langtjønna11822797_1517408568550425_5024581135436129877_n

Vi gjentar suksessen fra i fjor med Aktivitetsdag på Langtjønna Torsdag 28. Juli. Dette var vår mest besøkte dag i fjor, og vi håper på å gjenta suksessen. Vi stiller med noe grillmat, og håper folk møter opp også med litt egen mat. Her vil det være mulighet til å teste ulike aktiviteter uten noe form for forkunnskap:
– Slakkline: Vi henger opp slakklinene våre både høyt og lavt slik at alle skal kunne prøve, uansett nivå!
– Kajakk: Kanskje du vil prøve kajakkpadling for første gang? Eller øve på eskimorulla? Uansett hva du vil prøve på finner du kyndig veiledning på langtjønna denne dagen!
– Sykkel: Etter en stor dugnadsinnsats er sykkelstiene rundt i området kraftig forbedret. Her vil det være mulighet for å få en guidet tur på sykkel.
Vi lover en morsom dag med variert moro for alle aldre. Det vil bli konkurranser og premier i løpet av dagen. Denne dagen passer også for de som kun vil se på utvalget av aktivitetene vi har å by på.
Oppdatert informasjon finner du HER

Fredag 29. juli: Utflukt til AlvdalSyklorama_11


I år arrangerer vi utflukt til Alvdal på aktivitetsukas 5. dag. På Alvdal har en dugnadsgjeng bestående av ekte ildsjeler utviklet et imponerende nett av stier til sykling på tron, og et nytt klatrefelt på Mjelsten på Tron.
Sykkel: Vi tilbyr guidede turer på en blodekte downhill-sykkel ned løypene på Alvdal, shuttle og guide inkludert. Du får låne en downhill-sykkel og sikkerhetsutstyr. Og hva koster det deg? INGENTING! Alt du trenger å gjøre er å være medlem i Basecamp Os. OBS: KUN 5 PLASSER!!!
Vi ønsker i første omgang å tilby dette flotte tilbudet til ungdom under 20 år, hjemmeværende i Nord-Østerdalen.
Hvis man har egen sykkel er det selvfølgelig fritt frem å være med, men flott om man også da sier ifra, så vi vet litt om shuttlebehovet.
Påmelding til sykling på Alvdal sendes til osbasecamp@gmail.com og merkes med “JEG VIL SYKLE PÅ ALVDAL”, fullt navn, bosted og alder, og eventuelt om du allerede har sykkel.

Klatring: Godt oppe i fjellsiden mot Tron ligger Mjeltsten, en 25 meter høy kampestein med ruter fra absolutt nybegynnernivå til nok for de aller sterkeste.Syklorama_31
Pris for klatring: Gratis
Vi ønsker å vise frem dette noe ukjente klatrecrag’et og tilbyr derfor klatring på alvdal. Vi vil stille med tau, klatreseler og kyndig veiledning til alle som ønsker seg en luftig opplevelse eller en skikkelig styrkeøkt! Det vil være mulighet til å klatre både på topptau og på led.
Det vil bli samkjøring fra Spar Os med avgang kl. 0900
Oppdatert informasjon finner du HER

Lørdag 30. juli: Hummelfjelltraversen

Lang dagstur over alle toppene i Hummelfjellet.
Start i Hummeldalen, går over Elvhøgda, videre til Gråhøgda og fortsetter på toppene bort til Nybua. Turen avsluttes i Narjordet.
Oppmøte på Spar Os for organisering av transport og henting, da noen må hente i Narjordet.
I løpet av Turen har man utsikt til omtrent hele Os kommune.
Hele turen er ca. 21 km lang, med ca. 700 m stigning totalt.
Anslått tidsbruk er 8-10 timer. Normalt god form og gode sko er å anbefale, men vi går turen i rolig tempo.
Alle tar med klær for en dag i høyfjelllet og mat etter eget ønske.
Håper så mange som mulig kan delta på turen over de høyeste toppene på Hummelfjellet!
Oppdatert informasjon finner du HER

Lørdag 30. juli – søndag 31. juli: Grunnkurs elvepadling

Basecamp Os gjenopptar suksessen fra i fjor, og avslutter aktivitetsuka 2016 med å kjøre det vi mener er NORGES BILLIGSTE GRUNNKURS I ELVEPADLING. Kurset vil gå over 2 dager, og du vil motta våttkort fra Norges Padleforbunds kursstige ved enden av kurset.

Årets instruktør er Dag Sandvik. Han er en av Norges råeste elvepadlere og en meget dyktig instruktør. Han drifter til daglig Kayak Voss.

Det vil bli omlag 10 plasser på kurset, og mye tyder på at disse også i år vil bli fyllt kjapt opp. Nytt av året er at vi kommer til å holde av 6 plasser til ungdom under 20 år hjemmeværende i Nord-Østerdalen, fram til 6. juli. Etter flyttes eventuelt de som står på venteliste inn på disse plassene. Det vil være en egenandel for å delta på dette kurset. Egenandelen er ment å dekke utgifter til instruktør og utstyrsleie.

Medlemspris under 20 år: 400 kr
Medlemspris over 20 år: 800 kr
Ikke-medlem: 2500 kr
Pris medlemsskap BCO: 50 kr

Påmelding sendes til osbasecamp@gmail.com, og egenandel sendes på Vipps til BaseCamp Os. Hvis man står på venteliste trenger man ikke gjøre dette.
Merk med navn, etternavn, bosted og alder. Påmeldingen er bindende,

Nøyaktig hvor kurset vil foregå er enda usikkert. Dag 1 av kurset vil holdes på en svært rolig elv, så man får prøve båtene under veldig rolige forhold. Dag 2 av kurset vil vi søke å holde på et strekke som har noen utfordringer for nye padlere, men som samtidig er trygt og fint.

Oppdatert informasjon finner du HER