Stisykling i Hummelfjell


Heine og Even på vei ned Hummelfjell

Ankomst

Veibeskrivelse: Fra Os sentrum kjør mot Røros, rett etter Os sentrum ta av til høyre mot Mora og Drevsjø på rv28. Følg rv28 ca 4km fra Os sentrum og ta til høyre av rv28 ved Halvmilenget. Betal bompenger med sms og følg grusveien opp til parkeringa ved bommen merket i kartet som parkering “Parkering – Stisykling i hummelfjell”.

Aktiviteten

Vanskelighetsgrad: Nybegynner/videregående. Enkelte partier er nok noen mest komfortable med å leie sykkelen forbi pga steiner.

Faregrad: Liten/middels – Fall fra sykkel kan/vil forekomme og kan i verstefall resultere i beinbrudd.

Tidsbruk: 1,5-2 timer

Avstand: ca 8 km

Høydemeter: 420m opp, 580m ned

Beskrivelse

Artig stisykling som er lett tilgjengelig. Mulig å leie sykkel forbi alle partier som kan by på utfordring. Fra parkeringsplassen går/sykler man opp bratt grus vei med S-svinger til det flater ut på høyda mellom gråhøyda og elvhøyda. Her tar man av til høyre på traktorvei 100 meter etter man passerer grustak. Traktorveien går etter hver over til sti og man følger denne ned til skitrekket. Turen kan avsluttes ned downhillløypa i Hummelfjell. Det er en fordel med to biler slik at du slipper å sykle tilbake til start. 


 

Ressurser

Startpunkt er i kartet merket som “Parkering – Stisykling i hummelfjell”.
I tillegg til kart over kan man også ta en kikk på GPS track i GPX format. GPX fil kan åpnes via for eksempel http://gpxviewer.1bestlink.net/.