Aktivitetsuka 2019


Basecamp Os vil også i år arrangere aktivitetsuke. I år blir aktivitetsuka i uke 30. Uken består av et variert program, med aktiviteter for alle. Nytt for året er dag 3: “multisport for hele familien”.

Dag 1 mandag 22. juli:

Aktivitetsuka sparkes i gang med topptur til Sålekinna, reprise fra suksessen i 2016! Vi håper på bedre vær denne gangen, og håper på å få med så mange som mulig til Sålekinna denne dagen, toppen med en av de beste utsiktene i regionen.

Oppmøte kl. 10:00 på Spar Os for samkjøring. Turen starter fra gården Øversjøen og opp til toppen (ca 1,5 times tur). Vi tar en god pause på toppen og nyter utsikten over Femunden og store deler av fjellregionen. Vi returnerer så vi er på Os igjen ca. kl 16:00.

Husk gode sko, da det er noe steinur på vegen opp. Alle tar med mat og drikke etter eget behov. Turen er egnet for alle aldersgrupper.

BCO stiller med treningskiter slik at man også kan få prøve dette.
Det vil bli BaseCamp ved foten av Sålekinna som er lett tilgjengelig, her blir det grilling. Basecamp Os stiller med grillmat.

NB: Turen gjennomføres ikke ved dårlig vær, dvs. tåke eller verre. Hvis det er tåke i Hummelfjellet på Os kl. 09 mandag morgen så avlyses turen. Dette da vi erfaringsmessig for få deltakere ved tur i regnvær/tåke.

Dag 2 tirsdag 23. juli: 

Dag 2 er det klatring som står på planen. Ved oppholdsvær legger vi opp til uteklatring. Klatringen vil foregå på Storstenen i Hådalen på Røros der BCO i 2017 pusset frem splitter nye ruter og boltet toppanker. Nytt av året er en nypussa rute som er hakket vassere en de 4 originale rutene. Vi stiller med utstyr.
Det er en fordel å ha prøvd klatring en gang tidligere inne før man prøver seg ute. Alt er gratis, det eneste kravet er at deltager/familien er medlem i BaseCamp Os.

Som tidligere år arrangerer BaseCamp også Os barne- og ungdomsklatring inne denne dagen. Det vil foregå i klatreveggen på Verket på Røros. Her kan barn og ungdom med eller uten klatreerfaring komme for å prøve. Vi stiller med alt nødvendig klatreutstyr.

Barneklatring kjører vi frem til 18.30, så får ungdommene prøve seg fra 1830 og utover.

Dag 3 onsdag 24. juli:

Nytt av året er at vi denne dagen skal arrangere multisport for hele familien. Vi garanterer en artig dag for alle. Dagen er fortsatt under planlegging og aktvitetsplanen vil bli offentliggjort når den er spikret. Her vil det komme mere informasjon når dagen nærmer seg, og vi anbefaler alle å sette av denne dagen.

Dag 4 torsdag 25. juli:

Dag 4 vil vi tradisjonen tro arrangere aktivitetsdagen ved Langtjønna. Her vil det bli arrangert aktiviteter som passer for alle aldersgrupper, store som små. Av aktiviteter kan vi nevne:
– Slakkline både høyt og lavt der alle kan prøve uansett nivå.
– Kajakk: vi tar med både elvekajakker og havkajakker som kan prøves på Langtjønna. Her kan alle prøve, uansett nivå.
– Bruskasseklatring
– Sykkeltur på sti: noen av stiene i området er blitt ryddet og om interessen er der blir det arrangert en felles sykkeltur. Forutsetter at man stiller med egen, egnet sykkel.
Det er selvsagt lov å ta turen kun for å nyte sosialt samvær og grilling og alle aktiviteter er frivillige. Vi håper så mange som mulig tar turen til Langtjønna denne dagen.

Dag 5 fredag 26. juli:

Padletur med elvekajakk. Krever våttkort. (mer info kommer)

Dag 6 og 7 lørdag 27. juli og søndag 28. juli:

Har du lyst til å lære og padle kajakk? Basecamp Os kjører i gang med det vi mener er NORGES BILLIGSTE GRUNNKURS I HAVPADLING.
Det er gjengen fra Mad Goats i Oslo som kommer og holder kurs for oss. Kurset vil gå over 2 dager, og du vil motta våttkort fra Norges Padleforbunds kursstige ved enden av kurset. Ingen forkunnskaper er nødvendig for å være med på dette kurset, men du bør være svømmedyktig. Alt nødvendig utstyr er inkludert.
Det vil bli omlag 10 plasser på kurset, og mye tyder på at disse vil bli fylt opp kjapt. Vi kommer til å holde av 5 plasser til ungdom under 20 år hjemmeværende i Nord-Østerdalen, fram til 10. juli. Etter denne datoen flyttes eventuelt de som står på venteliste inn på disse plassene. Det vil være en egenandel for å delta på dette kurset. Egenandelen er ment å dekke utgifter til instruktør og utstyrsleie.

Medlemspris under 20 år: 400 kr
Medlemspris over 20 år: 800 kr
Ikke-medlem: 3300 kr
Pris medlemsskap BCO: 50 kr

Aldersgrense: 15 år.
Påmelding sendes til osbasecamp@gmail.com, og egenandel sendes på Vipps til BaseCamp Os. Hvis man står på venteliste trenger man ikke gjøre dette.
Merk med navn, etternavn, bosted og alder. Påmeldingen er bindende.
Nøyaktig hvor kurset vil foregå er enda usikkert.

Vi gjør oppmerksom på at endringer kan forekomme. Det kan være lurt å følge med på arrangementene på facebook for oppdatert informasjon, særlig når dagen nærmer seg. Noen av aktivitetene er væravhengig og vi har dessverre ingen garanti for bra vær, men vi krysser fingre og tær og satser på det beste.

Vi håper å se så mange som mulig i løpet av aktivitetsuken 2019.

Vel møtt!