Gåstjønnåshytta Snøhotell åpner “dørene”


Snøhula i bruk

Da Basecamp Os arrangerte sin aller første generalforsamling i 2015, ble det arrangert idedugnad for å få innspill fra våre medlemmer på hvilke typer arrangement de ønsket at Basecamp Os skulle gjennomføre. Overnattingstur, blant annet i snøhule, var et av stikkordene som kom fra flere av våre medlemmer. Vi har siden prøvd å arrangere overnattingsturer, men har innsett at det er vanskelig å få samlet folk over flere dager i en ellers travel hverdag. Vi ønsker nå å prøve en liten annen innfallsvinkel og har derfor i samarbeid med Gåstjønnåshytta bygget det første rommet på “Gåstjønnåshytta Snøhotell”!

Tanken er at man selv skal kunne reise på snøhuletur med venner og/eller familie når en har tid. Det å bygge en snøhule tar tid, men den jobben er nå allerede gjort. Tilbudet er selvfølgelig gratis, medlem eller ikke – vi ønsker at så mange som mulig skal få oppleve gleden ved å våkne opp i en lun snøhule. Det er likevell ønskelig at man legger inn en liten post med dato for når man planlegger tur på Facebook sida til Basecamp Os. Dette er kun for å unngå “dobbelbooking”. Dersom det er ønskelig med en “nødbu” hvis livet i snøhule ikke faller i smak, lage mat eller lignende innendørs eller om man rett og slett ønsker en liten, ekstra sikkerhet, er det mulig å leie Gåstjønnåshytta. Dersom man ønsker å leie tar mann kontakt med Gåstjønnåshytta v/Kjell Horten direkte på mail eller på telefon (91345611). Det er også et alternativ for medlemmer av Basecamp Os å leie det store teltet vårt hvis det blir trangt om plassen inne i hula.

Det første, og hittil eneste, “Rommet” er en snøhule med innvendig dimensjon på ca 180x300x100 cm. Det er minimum plass til tre voksne. Hula er solid bygd, men vil selvfølgelig bli påvirket av temperatur. Basecamp Os har ikke mulighet til å sjekke stand på hula jevnlig. Det oppfordres derfor til å utvise sunn fornuft før man ruller seg inn i posen. Foreldre som besøker Gåstjønnåshytta oppfordres også til å holde barna sine borte fra taket på hula, det tåler ikke hopping og herjing. Det er i seg selv ikke noe farlig å falle gjennom taket, men det vil ødelegge muligheten for overnatting.

Basecamp Os og Gåstjønnåshytta vil oppfordre så mange som mulig til å benytte tilbudet. Det trenger ikke være helg eller langfri for at man skal ta seg en overnatting ute. Her finner du et lite blogg innlegg fra TurJentene Dina og Elisabeth der de har bursdagsovernatting i skogen for deretter å reise på skole og jobb på morgenen. Dersom du ønsker en egen privat liten snøhule finner du oppskriften på hvordan vi konstruerte hulen på Gåstjønnåshytta her.

Hvorfor sitte inne når alt håp er ute?