Årets første snøhotell åpner “dørene”


 

I år som i fjor ønsker Basecamp Os å legge til rette for at våre medlemmer skal få mulighet til å overnatte ute i snøhule uten den tidkrevende jobben det er å lage en snøhule. Nytt av året er at vi har anskaffet en “mal” for en sirkulær snøiglo med 3m diameter og innvendig makshøyde på 2m. Første snøiglo er satt opp ved Gåstjønnåshytta i samarbeid med hyttas styre. Vi fikk god hjelp fra tråkkemaskinen til Os Turforening  og fikk lånt snøfres fra Røros Alpinsenter Hummelfjell. Vi har også ambisjoner tilsvarende igloer på Nansenhytta og Høsenfjellhytta i samarbeid med styrene for de to hyttene.

 

 

Tanken bak tilbudet er at DU selv skal kunne reise på snøhuletur med venner og/eller familie når det passer. Tilbudet er selvfølgelig gratis, medlem eller ikke – vi ønsker at så mange som mulig skal få oppleve gleden ved å våkne opp i en lun snøhule. Det er likevel ønskelig at man legger inn en liten post med dato for når man planlegger tur på Facebook sida til Basecamp Os. Dette er kun for å unngå “dobbelbooking”. Dersom det er ønskelig med en “nødbu” om livet i igloen ikke faller i smak, lage mat eller lignende innendørs, eller om man rett og slett ønsker en liten, ekstra sikkerhet, er det som tidligere mulig å leie Gåstjønnåshytta. Ønsker du å leie, så ta kontakt med Gåstjønnåshytta v/Kjell Horten direkte på mail eller på telefon (91345611). Vi kommer tilbake med eventuelle detaljer for de to andre hyttene.
Det er også et alternativ for medlemmer av Basecamp Os å leie det store teltet vårt hvis det mot formodning blir trangt om plassen inne i igloen.

Basecamp Os har ikke mulighet til å sjekke stand på igloeen jevnlig. Det oppfordres derfor til å utvise sunn fornuft og vurdere tilsatanden på igloen før man bruker den. Foreldre som besøker hyttene oppfordres også til å holde barna sine borte fra taket på igloene. Dersom taket ryker kan det føre til et fall med tung snø på godt over 2 meter.

Basecamp Os vil oppfordre så mange som mulig til å benytte tilbudet. DU trenger ikke helg eller langfri for å ta en overnatting ute. Her finner du et lite blogg innlegg fra TurJentene Dina og Elisabeth der de har bursdagsovernatting i skogen for deretter å reise på skole og jobb på morgenen. Dersom du ønsker en egen privat liten snøhule finner du oppskriften på hvordan en slik kan lages her.

Hvorfor sitte inne når alt håp er ute?