Stisykling Skihytta


Ankomst

Veibeskrivelse: Fra Os sentrum setter man retning mot Tynset. Ta første høyre mot Os kirke etter man har krysset brua over Glomma. Følg veien inntil man kommer til kryss med skilting mot Øvre Dalsbygdvei, ta til høyre og fortsett opp bakken til starten på turen merket i kartet som “Startpunkt – Stisykling skihytta”.

Aktiviteten

Vanskelighetsgrad: Lett

Faregrad: Liten

Tidsbruk: 20-50 min

Avstand: 3,7 km

Høydemeter: 80 m opp og ned

Beskrivelse

Kort, fin tur til nydelige Gåstjønnåshytta. Turen her kan med fordel kombineres med sykling til selve startpunktet for å få en lenger tur. Fra parkering sykler man opp grusveg skiltet med høgåsen, ta av første traktor vei til høyre og hold denne innover skogen. Lett sykling i slak oppoverbakke. I det man nærmer seg åsen som hytta ligger på kommer man til et veiskille. Her tar man til venstre og kommer etter kort tid inn på mer markert traktorvei som går opp til hytta. Siste biten er relativt bratt, men kan lett sykles dersom det ikke er for vått og sleipt.

Stisykling SkihyttaStisykling Skihytta høydeprofil

Ressurser

I kartet er parkeringa hvor turen startet fra merket som “Startpunkt – Stisykling skihytta”.
I tillegg til kart over kan man også ta en kikk på GPS track i GPX format. GPX fil kan åpnes via for eksempel http://gpxviewer.1bestlink.net/.